Ikkunaentisöinti Pooka
Ikkuna- ja ovientisöintiä perinteisin menetelmin

Ikkunaentisöinti Pooka, Helsinki

Ikkunoiden entisöintiä pk-seudulla ja tapauskohtaisesti ympäryskunnissa. Kannattaa olla yleensä hyvissä ajoin yhteyksissä, sillä varsinkin kevät-kesä-syksy on kiireistä ja varattu aiemmin. Entisöintitöitä voi tehdä myös talvella.

Joskus arvion pystyy tekemään lähetetyistä valokuvista ja mitoista, usein on kuitenkin hyvä nähdä kohde paikan päällä. Kaikkia laho- ym. puukorjauksia ei näe ennen kuin on tehty maalinpoisto.Terminologiaa:

Ikkunapuite, poka = ikkunan aukeava osa johon ikkunalasit on kiinnitetty, yleensä on sekä ulkopuite ja sisäpuite
karmi, karmit = kiinteästi seinärakenteessa oleva kehysosa jonka kyntettä vasten puite sulkeutuu
vuorilauta = karmin ja seinän välisen raon peittävä kehyslauta
smyygi ja ikkunapenkki = smyygillä (esim. smyygilauta) saadaan syvyyssuunnassa eri tasossa oleva seinärakenne ja karmi paksuudeltaan saman suuruisiksi, sisä- tai ulkoseinässä. Ikkunapenkki on tavallaan pidennetty smyygi, jota voidaan hyödyntää myös esineiden laskutasona.
tippanokka = ikkunapuitteen alapuitteen ulospäin tuleva osa joka ohjaa veden pois


Vanhat ikkunat ja ovet kannattaa säilyttää

Vanhat ovet ja ikkunat sopivat arkkitehtonisesti niihin rakennuksiin joihin ne aikanaan on tehty. Niissä on käytetty kauniita laseja ja heloja ja puuaines (rauhassa kasvanut sydänpuu) on niin laadukasta, että sellaista ei käytännössä nykyään löydä. Kunnostettuna ja oikein tiivistettynä ne pitävät hyvin lämmön. Lisää aiheesta Ikkunaentisöijät ry:n sivustolla: www.ikkunaentisoijat.fi


Perinteiset maalit ja kitit

Pyrimme käyttämään perinteisiä pellavaöljymaaleja, luonnonlakkoja, sellakkaa, pellavaöljykittiä ja muita luonnollisia, ekologisia ja kestäviä pintakäsittelyaineita. Sisäovet maalaamme usein moderneilla maaleilla, öljymaalin pimeässä kellastumisen vuoksi.


Puukorjauksilla uusi elämä puitteille

Pahannäköiseksi päässyt hajonnut tai lahonnut puite saadaan useimmiten puukorjauksilla hienoon kuntoon, valikoitua sydänpuuta käyttäen.


Tehtyjä projekteja